Voordelen

spaanHet hoogwaardige bouwsysteem van Isospan GmbH: Isospan, valt al decennia lang op door haar innovatieve oplossingen aan de ene kant en de langetermijnvisie van het bedrijf aan de andere kant. De in Salzburg gevestigde onderneming is door heel Europa actief en is gespecialiseerd op de volgende terreinen: Bouwblokken, prefab montagewanden en isolatieplaten. Het omvattende scala aan producten maakt het mogelijk vrijwel elke bouwkundige uitdaging aan te gaan.

Ecologisch bouwen met IsoSpan Bouwblokken
IsoSpan Bouwblok – een voortreffelijk product, duizenden malen en tientallen jaren lang met succes toegepast. Woningbouw in Europa zou zonder dit natuurlijke bouwmateriaal een uitstekend alternatief minder hebben. Geluidsisolatie, warmteopslag, geluidsdemping en dampopen behoren naast brandweerstand en aardbevingsbestendigheid tot de meest in het oog springende kenmerken.

Velen beschouwen hout als een natuurlijk bouwmateriaal bij uitstek. Maar ook beton als vormbaar bouwmateriaal uit cement, zand en grind is van dezelfde samenstelling als veel gesteente dat in de natuur voorkomt. Voor Isospan dient cement, met zijn natuurlijke grondstoffen, als bindmiddel voor het hout bij de productie van het IsoSpan Bouwblok.
IsoSpan Bouwblokken en IsoSpan isolatieplaten onttrekken het effectieve broeikasgas CO2 aan het milieu door dit in de vorm van koolstof in de houtsnippers op te slaan. Daardoor brengen de bouwblokken en isolatieplaten ons een flink stuk dichter bij de milieudoelstelling om de uitstoot van CO2 te verminderen.

 IsoSpan Bouwblokken zijn daarom de perfecte samensmelting van de natuurlijke bouwstoffen hout en steen tot een moderne en veelbelovende materiaalsoort.

Natuurproducten hout en cement.

Wonen op basis van de natuurlijke stoffen hout en  cement.

Warmteisolatie & geluidsisolatie

Goede warmte-isolatie en super geluidsisolatie

Optimaal bouwen

Bouwen op een snelle en kostprijsgunstige manier.

Vochtverdeling

Ademende wanden door een hoge vochtverdelings capaciteit.

Aardbeving bestendigheid

Hoge aarbevingsbestendigheid door de massieve kern.

 

Bezoek ons op de Baumesse Kaiserslautern

Baumesse Düren

Deelnemer IBA Parkstad

IBA Parkstad logo

Natureplus-Logo